Proje, Polonya’da leylek özelinde yapılan doğa koruma çalışmalarında elde edilen deneyimlerin, Türkiye’de çevre koruma bilincininin arttırılması amacıyla leylek korunması konusunda çalışan gönüllülere aktarılmasını hedeflemiştir.
Polonya Pronatura Derneği ortaklığında Şubat 2006 – Ağustos 2006 tarihleri arasında yürütülen proje kapsamında;
- Pronatura derneği çalışanlarının deneyimlerinin aktarılması, yapılan koruma çalışmalarının yerinde görmek amacıyla Polonya’da bir eğitim çalışması düzenledi.
- Pronatura derneği çalışanlarının katılımıyla, Ankara ve diğer illerden Leylek gönüllü çalışanlarına yönelik Ankara’da bir eğitim semineri düzenlendi.
- Yerel halkın leyleği koruma bilincini artırmaya yönelik bir günlük leylek eğitim çalışması düzenlendi.
- Pronatura Derneği’nin koruma çalışmaları üzerine basılı materyallerinin bir kısmının Türkçe’ye çevrildi.
- Leyleğin biyolojisi ve ekolojisinin, karşılaştığı tehditlerin ve koruma çalışmalarının anlatıldığı bir kitapçık ve poster hazırlandı.